El pols econòmic amb empreses i municipis a la Cerdanya per atraure el turisme que visita la vall dels caps de setmana i les temporades altes és a punt d'encetar un nou escenari. Els propietaris del supermecat Carrefour de la Guingueta d'Ix, que ja és actualment un dels centres comercials que atrau més clients, està construint al terme municipal d'Ur un gran pol comercial i d'oci que segueix el model dels que sembren les ciutats. El projecte neix amb la intenció d'esdevenir un entorn de referència no tan sols per les marques que oferirà, sinó per un complex arquitectònic singular que serà visible des de tota la vall, segons han assegurat els seus impulsors.

La nova superfície comercial i d'oci tindrà 6,5 hectàrees i ja s'ha començat a construir amb els moviments de terres en un punt estratègic entre Puigcerdà, la Guingueta, Ur i Llívia. L'edifici central serà el nou supermercat Carrefour, que tindrà 3.000 metres quadrats, 1.000 més que l'actual de la Guingueta, i s'ubicarà en un edifici singular integrat a l'entorn muntanyenc. El disseny arquitectònic preveu una façana de nou metres d'alçada feta amb plafons que simularan arbres i una part superior de vidre. El supermercat també inclourà en la seva part frontal restaurants i botigues de roba i complements. Entre les multinacionals que es podrien ubicar en aquestes botigues hi ha la coneguda Decathlon, segons han explicat el propietari del Carrefour de la Guingueta, Bernard Juan, i el seu director general, Marc Riu. El projecte preveu crear 30 llocs de treball nous tan sols per al supermercat. Al voltant del Carrefour es crearà una zona d'aparcament de 350 places, així com una hamburgueseria McDonald's, un gran magatzem específic de bricolatge i jardineria, i una àrea de serveis per a vehiles amb benzinera i cabines de rentat. Les 6,5 hectàrees del complex estaran tancades per cinc llargues façanes que afegiran singularitat al complex.

Els impulsors del projecte treballen amb la previsió d'inaugurar-lo el 31 d'octubre del 2019. Bernard Juan ha explicat que «la gran força d'aquesta superfície comercial és que serà el centre de la Cerdanya i que serà visible des de tot arreu, fins i tot des de la Molina i la Masella».