n El Consell Comarcal de la Cerdanya conjuntament amb el Consorci Alt Urgell Cerdanya, l'Oficina Jove i el Servei de Treball de l'Alt Pirineu han fet una valoració molt satisfactòria de la celebració, aquesta setmana, de la primera edició de la Jornada d'Ocupació i Emprenedoria, que substitueix l'antiga Fira del Treball. En la jornada, celebrada dilluns a les instal·lacions del Campus Cerdanya de Puigcerdà, s'hi van possibilitar els contactes entre persones que busquen feina, empreses que necessiten mà d'obra i també, per primera vegada, els que opten per l'autoocupació a partir de l'emprenedoria.

A la jornada hi van participar els representants d'una vintena d'empreses de la Cerdanya així com una cinquantena de persones. En un torn d'entrevistes prèviament organitzat per assegurar l'agilitat de l'activitat, uns i altres van exposar les aptituds personals i la feina que ofereixen candidats i empreses respectivament. L'organització prèvia de les entrevistes va possibilitar, segons han explicat els responsables de la jornada del Consell Comarcal, que es realitzessin ja sota el filtratge de la conveniència de cada part, de manera que el resultat va ser una ronda de contactes més profitosa entre uns i altres. Entre els representants de les empreses n'hi va haver del sector turístic i de serveis, entre d'altres.

La segona part de la jornada va consistir en un taller de Generació d'idees de negoci, que va tenir com a objectiu «potenciar les habilitats emprenedores dels participants i animar-los a crear la seva pròpia empresa», segons han apuntat des del Consell.

Els organitzadors han mostrat la seva plena satisfacció «tant pel nombre de participants com pel desenvolupament de la jornada», de manera que, si tots els condicionants es repeteixen, l'any que ve es preveu mantenir la mateixa fórmula.

Preparant la temporada

El repte del projecte és esdevenir una eina consolidada en el procés de generació de llocs de treball a la comarca en un moment estratègic laboralment com és la concreció de les plantilles per a la temporada turística. L'organització de la Jornada d'Ocupació i Emprenedoria a Puigcerdà per a tots els cercadors de feina de la Cerdanya també ha tingut el suport del Projecte Odisseu, el programa Catalunya Emprèn, el Servei d'Ocupació de Catalunya, la Generalitat de Catalunya, el ministeri de Treball i Seguretat Social i la Unió Europea.