Les pluges de diumenge i de la matinada de dilluns han desbordat el riu Segre al seu pas pels termes de Ger i Das, de la Cerdanya, exactament al pont de la Palanca. L'aigua ha inundat una part d'alguns prats propers a la llera, així com un tram de la ruta de senderisme d'aquest entorn. Davant d'aquesta situació, l'alcalde de Das, Enric Laguarda, ha insistit en la necessitat que la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) dugui a terme una neteja de les branques i la grava, com li va demanar ara fa un any i mig, o que almenys autoritzi al consistori per a poder fer-ho.

L'alcalde considera que la brutícia que hi ha a la vora del Segre és la que ha causat el desbordament. En aquest sentit, creu que les precipitacions que han caigut en les darreres hores, que ha quantificat entre els 80 i 90 litres per metre quadrat, no haurien de fer pujar tant el volum d'aigua.

Laguarda ha afirmat que des de que es va canalitzar el riu en aquesta zona, després de la riuada de 1982, pràcticament no s'hi ha tornat efectuar cap tipus de manteniment. També ha explicat que un dels problemes derivats dels desbordament en aquest punt és que l'aigua que surt de la vora i va a parar als prats, es queda estancada allà i no pot tornar al curs del riu.