El nou regidor d'ERC de Puigcerdà i possible futur cap de llista, Joan Manel Serra, va ocupar el càrrec dilluns al vespre en el transcurs d'un ple municipal en substitució de l'anterior regidor, Raimon Ribas. El nou regidor s'ha compromès a fer oposició durant mig any i transmetre als veïns un «missatge positiu» que catapulti la formació en les eleccions municipals, en les quals vol recuperar el rol que va tenir al consistori fa tan sols dos mandats. Amb un «fort sentit de la responsabilitat que imposa molt», Serra ha argumentat que s'agafa el repte sabent que «ens ho haurem de treballar molt per fer oposició; estic sol a la sala de plens davant d'un equip de govern que són molts i que saben fer bé el rol que els toca. Hem d'anar superpreparats als plens».

El regidor ha remarcat que «el que és més rellevant per a nosaltres és que ara podrem tenir informació de l'Ajuntament de primera mà. A partir d'aquesta informació decidirem en quins fronts ataquem més o menys. De totes maneres, per a nosaltres el més important per a nosaltres és començar a crear el discurs de les properes municipals, que és en el estem treballant amb més força». En aquest sentit, Serra ha remarcat que ERC intentarà «aportar una visió positiva i sortir dels típics tòpics de 'vostè ha deixat de fer tal cosa'».

El ple de l'Ajuntament de Puigcerdà està format per tretze regidors, dels quals onze són del PDeCAT, un és no adscrit, Toni Veres que es va presentar als comicis sota les sigles de Reagrupament, i un d'ERC. La formació republicana ha vertebrat en els últims mesos un nou equip de treball amb el qual vol recuperar el pes als plens que va tenir fins a les municipals del 2011. En aquells comicis es va escombrar el govern municipal d'ERC de Joan Planella, amb una victòria de CiU de deu regidors.