Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i la Federació Catalana d´Esports d´Hivern (FCEH) han fet pública la seva entesa amb un nou acord de col·laboració per a la temporada 2018-2019, que ha de servir per dinamitzar els centres d'esquí i facilitar-ne l'accés. Amb gruixos de neu que ambdues parts esperen viure novament aquest pròxim hivern, les estacions de La Molina, Vall de Núria, Valler 2000, Espot Esquí i Port Ainé van sumar la passada temporada fins a 714.535 persones, sent La Molina la que més esquiadors va rebre amb 376.139 (un augment del 14%). La renovació del conveni ha tingut lloc a la seu de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, a Barcelona, amb la presència dels corresponents presidents d´FGC, Ricard Font, i de la FCEH, Oscar Cruz.

Entre els diferents aspectes inclosos en l´acord de renovació del contracte, destaca la notable difusió que continuarà realitzant la FCEH de l´actualitat que gira a l'entorn de les estacions d´FGC, a través dels seus portals informatius, com les xarxes socials i la Revista Esports d´Hivern.

La FCEH i FGC han renovat l'acord per continuar organitzant competicions de tots els nivells a les seves estacions és un altre dels punts més significatius de l´acord. El president d'FGC, Ricard Font, ha afirmat que "aquest compromís el volem fer valer més que mai. En un moment clau pels esports d´hivern a Catalunya, el país està en disposició de fer una aposta per organitzar uns Jocs Olímpics que han de suposar un impuls definitiu a la pràctica dels esports d´hivern tant pel que fa a l´accés a la pràctica com pel que fa a la generació d´esportistes de primer nivell". "Nosaltres volem ajudar a fer possible aquesta fita, ser còmplices, cooperadors necessaris i tractors d´aquesta candidatura de país pels efectes positius que pot suposar des del punt de vista econòmic, social i esportiu. Les instal·lacions esportives, les pistes d´esquí, el Pirineu com a territori, per Barcelona i per Catalunya".

A més, les estacions gestionades per FGC segueixen estant a disposició dels esportistes catalans tecnificats, segons fonts de FGC, per tal que es puguin entrenar en les millors condicions. Precisament, alguns d´aquests esportistes de la FCEH estaran presents en les competicions, que una temporada més, celebraran les estacions del Pirineu Català que pertanyen a FGC.

Amb una intensa temporada per davant, l´esquí de competició tornarà a ser una perfecta eina de promoció a partir de la qual potenciar el desenvolupament del territori i seduir a futurs usuaris, que han d´assegurar la viabilitat dels esports d´hivern i el seu negoci.

"Des de la FCEH valorem significativament que es mantingui aquesta vinculació amb FGC i les seves estacions. Crec que és una via imprescindible per fer créixer els esports d´hivern a casa nostra" destaca Oscar Cruz.

Amb una nova temporada d´esports d´hivern per endavant, el creixent nombre de practicants d´esports de neu i, en conseqüència, l´augment de visitants a les 5 estacions catalanes d´FGC ha estat un dels temes més comentats.