El Consorci GAL Alt Urgell Cerdanya, que organitza el programa d'alimentació escolar i foment de la producció agroalimentària local Mengem d'Aquí, ha donat llibertat a cada centre educatiu perquè decideixi quan obre el menjador als pares i a quin preu. El programa d'obertura del sistema a les famílies a les dues comarques s'estrena avui a Bellver i en les pròximes setmanes s'anirà estenen a totes les escoles de les dues comarques.

El programa de visites dels pares als menjadors escolars s'enceta avui a l'escola Mare de Déu de Talló de Bellver, on disset pares i mares han demanat dinar al centre al llarg del curs. En aquest primer dinar hi prendran part tres pares, que estaran acompanyats de les autoritats locals i els responsables del programa. Els responsables del menjador escolar de Bellver han optat aquesta vegada per no cobrar el menjar als pares i fixar la periodicitat dels dinars en un cada trimestre, segons han explicat des del Consorci Alt Urgell Cerdanya. Així, cada centre està fixant aquests dies el preu del dinar, alguns l'han situat en sis euros, i la periodicitat, en molts casos en funció de la magnitud del centre.

L'objectiu del projecte és que els pares coneguin de primera mà el sistema de menjador escolar del seu centre i el projecte intercomarcal Mengem d'Aquí a través del qual se serveixen cada dia més de 2.000 menús amb la prioritat de servir productes locals dins una dieta saludable i equilibrada. Segons aquest objectiu, els pares no necessàriament menjaran amb els fills o la mateixa hora. A Bellver avui els pares dinaran després dels alumnes. Cada escola explicarà als pares el sistema per apuntar-se al dinar obert. El projecte s'aplica aquest curs per tercer any amb la implicació de la pràctica totalitat d'escoles, és a dir 30 a les dues comarques.