La segona part del front fred que ha travessat el país ha deixat al Pirineu la primera nevada de la temporada. El temporal va precipitar durant la jornada de diumenge gruixos al voltant dels quinze centímetres a partir de la cota 1.800 metres. Les estacions de la Molina i Masella han acumulat més de quinze centímetres de neu, fet que els permet visualitzar l'inici de la temporada d'esquí per als primers dies del novembre. En la mateixa línia, l'estació solsonina de Port del Comte va acumular un pam de neu i els seus responsables s'han mostrat esperançats a obrir ben aviat.

A les cotes baixes la nevada hi ha deixat durant el matí gruixos al voltant de tres centímetres com a Puigcerdà, que, però, al llarg de la tarda es van anar fonent amb la sortida del sol. En poblacions de més altitud com ara Éller i Meranges, els gruixos van superar els cinc centímetres. La nevada va caure també als pobles alts del Berguedà, l'Alt Urgell i el Solsonès. Ha estat la nevada més destacada en un mes d'octubre des de l'any 2008, fa una dècada, segons les estadístiques del Servei Meteorològic de Catalunya.

L'episodi ha arribat acompa-nyat d'una baixada de temperatures que a les valls del Pirineu ha estat d'entre 15 i 19 graus respecte de dijous i de fins a 24 graus als cims. Durant tota la jornada els termòmetres no van pujar dels nou graus a la major part de la Catalunya Central.