L'estació cerdana de Masella ha obert aquest dijous, dia 1 de novembre, festivitat de Tots Sants, la temporada d'esquí més primerenca de la història del Pirineu, una data que bat per una setmana el rècord de l'any 2008. La primera jornada d'esquí va atreure més de 2.000 aficionats amb moltes ganes de fer les primeres baixades per una neu que els usuaris qualificaven d'excepcional. Esquiadors d'arreu de Catalunya, de la mateixa Cerdanya i del Pirineu francès es van mostrar entusiasmats de poder esquiar tan aviat i en un entorn blanc plenament hivernal gràcies als 60 centímetres de neu nova que havia caigut durant la nit.

En aquest primer dia d'esquí, Masella va tenir oberts els sectors del Pla de Masella i Coma Oriola, amb 16 quilòmetres de circuits. Després del gran èxit de la primera jornada, Masella ha anunciat que a partir d'avui i el cap de setmana obrirà més sectors de l'estació, per facilitar un itinerari de 34 quilòmetres amb els sectors de Cap del Bosc i la Tosa. El camp de neu ja mantindrà les instal·lacions i els remuntadors oberts fins a final de la temporada, que podria ser també, gràcies a aquesta obertura tan primerenca, la més llarga de la història amb més de sis mesos de remuntadors oberts si va més enllà del primer de maig. La temporada rècord del 2008-2009, Masella va obrir fins al 10 de maig i va sumar sis mesos i dos dies. Per poder obrir l'1 de novembre, l'estació ha establert el contacte amb els seus treballadors temporals abans d'hora i els ha remarcat la possibilitat d'avançar la incorporació, tal com finalment ha acabat passant. Masella ha anunciat l'obertura de la temporada d'esquí nocturn el dia 9 de desembre.

«Envio fotos i no s'ho creuen»

A diferència d'altres temporades en què la jornada inaugural es feia amb pocs esquiadors, en aquest dia d'inici de pont festiu les pistes de Masella van registrar les primeres cues amb aficionats molt ansiosos de posar-se els esquís. És el cas de la família Aubert Serracanta, de Barcelona i originària de Manresa. La mare, la Maria del Mar, explicava a la cua del remuntador que «tenim casa aquí a Masella i si no fos per la neu segurament no hauríem pujat; el primer dia hem volgut ser aquí a primera hora, teníem moltes ganes d'esquiar, moltíssimes; ens agrada molt i la neu està espectacular...». Era el mateix cas que el de Xavier Villa i el seu fill, veïns de Barcelona amb casa a la Molina: «Teníem el mono d'esquiar, ell estava més nerviós avui que una nit de Reis, necessitava tocar la neu; són baixades úniques, tenim sensacions increïbles; això és genial, estic enviant fotos a amics que no s'ho creuen, em diuen que són de l'any passat».

El nòrdic, en marxa

La nevada ha permès també obrir algunes estacions d'esquí nòrdic, com la de Lles, amb 20 km de pistes trepitjades, i la de Tuixén, a l'Alt Urgell. Els pròxims dies aniran obrint més estacions.