L'Ajuntament de Llívia ha iniciat aquesta setmana els tràmits administratius per adjudicar en les pròximes setmanes les obres de construcció dels banys termals al parc de Sant Guillem. El consistori preveu estrenar per Setmana Santa una nova proposta lúdica termal a la Cerdanya amb capacitat per a unes vuitanta persones que obrirà tot l'any. El projecte té un pressupost previst d'uns 270.000 euros.

El disseny sobre el qual treballa l'equip de govern planteja un espai termal format per tres basses petites per a sis persones amb aigua a diferent temperatura i una de més gran central amb una capacitat de seixanta banyistes. Aquest entorn farà uns 3.000 metres quadrats i quedarà delimitat amb una tanca perimetral dins de la qual també s'instal·larà un edifici de casetes de fusta amb vestidors i dutxes. L'Ajuntament preveu establir un règim de gestió municipal que asseguri un personal permanent a les noves instal·lacions. El preu de l'entrada encara no s'ha fixat i molt probablement s'oferiran forfets. De moment l'equip de govern no ha estudiat un nom per als nous banys termals de la Cerdanya, per bé que l'alcalde de Llívia, Elies Nova, ha apuntat que estaria bé que es diguessin Termes Júlia Lívica, en referència al nom romà de la població. En aquest sentit, l'Ajuntament considera que els banys termals seran un complement d'oci ideal per a la visita cultural al municipi, centrada no tan sols en l'antiga Farmàcia Esteve sinó també en les restes romanes i l'antic fòrum que es va trobar a tocar de l'església.

Aquesta pròxima setmana l'Ajuntament licitarà les obres d'obertura del pou i la instal·lació de la canonada que l'unirà amb la sala de màquines. El mes de gener es licitaran les obres de la resta del complex per tal que el mes d'abril es pugui inaugurar.

Itinerari termal fins al Conflent

Els nous banys termals de Llívia complementaran el turisme termal que es pot fer a l'Alta Cerdanya i el Conflent més pròxim, amb la visita als de Dorres, Llo i Sant Tomàs, que són de pagament, i els lliures que també es troben a la zona de Sant Tomàs.

Aquesta oferta termal té un gran èxit a l'Alta Cerdanya sobretot a l'hivern com a complement de les jornades d'esquí gràcies al contrast que suposa l'aigua calenta amb l'ambient fred de l'entorn.