La família d'un home de 46 anys i veí de la Seu d'Urgell que a l'abril del 2017 va morir a l'hospital local, on feia nou dies que estava ingressat pels dolors causats per una hèrnia discal de la qual estava pendent d'operar-se, ha presentat un recurs contenciós administratiu contra el CatSalut.

La decisió s'ha pres després d'esperar durant un any una resolució a la reclamació que la família va interposar al mateix organisme al desembre per un presumpte cas de negligència mèdica i que finalment no ha arribat.

L'advocat que representa els familiars del pacient ha explicat que espera que ara la justícia admeti a tràmit el contenciós tenint en compte que el procediment habitual en aquests casos dictamina, segons ha explicat, que si passats nou mesos de la data de la queixa no s'ha obtingut resposta s'entén que aquesta ha quedat desestimada, i fa possible iniciar la via judicial. Segons l'advocat, durant els nou dies d'ingrés, el pacient va portar al braç esquerre la mateixa via que li havien posat a urgències, fet que, segons ha detallat, va en contra del protocol, que estableix que s'ha de canviar en un màxim de 96 hores en el cas d'un pacient que estigui a planta i de 24 si s'ha posat a urgències. El pacient va morir per una sèpsia contreta per via intravenosa.