L'estació d'esquí de la Molina obrirà pistes el proper 24 de novembre, segons ha assegurat el president de Ferrocarrils de la Generalitat, Ricard Font. També ha constatat que enguany la temporada «està començant molt aviat» per l'important gruix de neu que s'espera aquest novembre «que permetrà garantir que la temporada sigui llarga». La previsió és que s'allargui fins al 22 d'abril de l'any que ve.

Respecte al nou projecte que es vol engegar per apropar les estacions al món digital, Font ha avançat que de cara a la temporada vinent volen tenir les estacions d'esquí i de muntanya gestionades per la Generalitat «100% digitalitzades». A tall d'exemple, el director de La Molina, Xavier Perpinyà, ha explicat que aquesta temporada estrenaran un nou sistema de venda amb màquines automàtiques per a la recollida de forfets que s'hagin comprat a través de la botiga en línia. D'aquesta manera, ha assenyalat Perpinyà, «s'evitaran les cues». Un altra manera en què es concretarà aquesta digitalització serà amb l'aposta pels forfets recarregables. S'instal·larà el sistema d'accés i venda automàtic amb el forfet amb xip, un avanç que servirà, al marge d'evitar cues, per dimensionar els serveis i adaptar l'oferta en funció de l'ús. Amb aquest nou sistema, el director d'FGC espera que augmenti la demanda. Segons Font, l'objectiu és que, en comptes de forfets, es compri esport o natura.

Finalment, Ricard Font ha destacat el compromís perquè l'activitat d'esquí i de muntanya de les estacions tingui «efecte en el territori» amb una oferta que vagi més enllà de la que ofereixen les instal·lacions de l'estació, posant en valor la natura, l'esport, el paisatge, l'oci i la gastronomia de la zona d'influència de cada estació. «Avancem cap a un model d'estacions 365 dies de l'any amb experiències que siguin 360 graus», ha resumit Font.