El grup municipal d'ERC de Puigcerdà ha entrat aquest dilluns una denúncia a l'Ajuntament pel que considera una presència «massiva» de vehicles abandonats a la via pública per culpa de la «manca de previsió, actuació i solució» de l'equip de govern del PDeCAT. La denúcia d'ERC alerta que als carrers de la vila hi ha actualment 38 vehicles abandonats i n'adjunta un reportatge amb fotografies de cada un dels cotxes i furgonetes. En algun carrer ha comptabilitzat fins a cinc vehicles abandonats.

El grup municipal que ara encapçala el nou regior Joan Manel Serra ha argumentat que «el no compliment de les ordenances municipals i la falta de previsió i constant improvisació de l'actual equip de govern ha provocat que, en el dia d'avui, el dipòsit municipal de vehicles estigui totalment col·lapsat i fora de normativa». En aquest sentit, el grup de l'oposició ha emfatitzat que «la llei estableix un termini de tres mesos i que l'actuació conjunta de la Policia Local, el Consell Comarcal i l'Ajuntament de Puigcerdà estableix un període aproximat de sis mesos des de l'inici dels tràmits legals fins a la retirada definitiva dels vehicles abandonats al centre de desballestament. Creiem que és suficient temps perquè el consistori actuï en conseqüència». Amb aquesta situació, ERC ha sol·licitat que «es prenguin les mesures oportunes per a la retirada immediata dels vehicles, per tal d'alliberar places d'aparcament, evitar possibles incidents i millorar la salubritat i la imatge pública de la vila», i demana a l'equip de govern que «actuï front els propietaris».

«És un procés lent i garantista»

L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha reconegut que l'abandonament de vehicles és un problema per a la població i ha argumentat que el consistori fa tot el possible per retirar-los però que topa amb un procés legal que protegeix molt el propietari del vehicle: «És una preocupació que tots compartim, el problema principal que tenim és que el procés per retirar-los és excessivament garantista i passa molt temps des que el detectes fins que el pots treure. I, en canvi, és molt fàcil deixar-lo». L'alcalde remarca que l'Ajuntament intenta que els propietaris paguin.