El que havia de ser un aparcament cobert i gratuït per ajudar els turistes a accedir al centre de Puigcerdà s'ha acabat convertint també en cada vegada més un aparcament privat on alguns veïns de la vila deixen el vehicle de manera permanent sense cap cost. Així ha quedat palès en nombroses queixes que l'Ajuntament ha rebut a través de diversos fòrums de les xarxes socials i articles en blogs. La problemàtica està damunt la taula de l'equip de govern municipal de la mateixa manera que la picaresca que també ha sorgit a la zona taronja d'aparcament rotatori de la plaça Cabrinetty.

La construcció d'un pàrquing vertical a prop del centre urbà va ser una de les propostes clau en el debat polític de les últimes eleccions municipals. Tant és així que l'Ajuntament hi va destinar una inversió inicial al voltant dels 895.000 euros que posteriorment van ascendir a l'1,2 milions amb l'ampliació. Construït l'edifici a tocar del Museu Cerdà, l'any 2015 se'n van obrir les primeres plantes i posteriorment la resta de l'equipament amb un nou solar a tocar del Museu que va aportar una bossa d'unes 250 places d'aparcament gratuïtes i cobertes. L'accés obert i il·limitat a les places ha resultat massa llaminer per als veïns que tenen un vehicle i no l'usen diàriament. En els últims mesos ha quedat palès l'ús particular d'algunes places per a vehicles que s'hi passen setmanes, amb la qual cosa s'elimina la rotació necessària que tant van demanar els comerciants en el debat sobre la necessitat de l'aparcament.

L'Ajuntament ha detectat aquesta picaresca i ha iniciat un estudi per saber quants vehicles ho fan i quant temps s'hi queden. A partir de l'estudi decidirà si actua o no.

En aquest sentit, l'alcalde, Albert Piñeira, ha explicat que l'equip de govern determinarà les solucions, en funció de la magnitud real del problema. Una possibilitat és instal·lar un sistema de control de l'accés i el temps d'estacionament dels vehicles. Piñeira ha remarcat que l'equip de govern vol continuar mantenint les dues grans característiques de l'aparcament: la gratuïtat i el caràcter rotatori. Aquests dos factors són els que han de garantir que continuïservint per a l'objectiu pel qual va ser creat: oferir places d'aparcament als visitants i clients del centre històric i comercial.