L'Ajuntament de Puigcerdà ha iniciat aquesta setmana les obres de reparació del sostre del pàrquing municipal de les Escoles Pies, que aprofitarà per crear una nova placeta mirador. Es tracta d'un espai públic que ha anat quedant sense un ús concret en l'itinerari d'accés al nucli antic des del costat de llevant de la vila. L'actuació té un pressupost de 50.000 euros.

L'existència, a temporades, de locals comercials i oficines en aquesta terrassa que queda a mig recorregut entre la part baixa del turó puigcerdanès i el nucli antic n'ha marcat el grau d'abandonament. Ara, aprofitant que s'ha d'aixecar el terra per aplicar-hi una capa d'impermeabilització perquè no es filtri aigua al pàrquing municipal, l'Ajuntament vol revitalitzar i reivindicar l'espai. La placeta dels Bombers, que és el seu nou oficial, ha de servir de mirador sobre l'Alta Cerdanya per als vianants que accedeixen al centre per l'est de la vila, on hi ha els aparcaments de les Escoles Pies i del Museu Cerdà.

Les obres, que portarà a terme l'empresa local Munt Pirenaica, duraran tota la tardor i han d'estar enllestides a l'inici de la temporada turística d'hivern.

L'alcalde, Albert Piñeira, ha apuntat que l'objectiu de l'actuació és doble: «D'una banda, renovar el paviment de la plaça i, així, millorar l'espai públic i, de l'altra, impermeabilitzar-la per posar fi als problemes endèmics de filtracions al pàrquing que hi ha a sota». Sobre la taula de l'equip de govern també hi ha el projecte d'una actuació similar a la veïna plaça de l'Alguer, que també té problemes de filtracions. Aquesta actuació es farà durant el 2019.