La Cerdanya tindrà per primera vegada una botiga especialitzada en els seus productes agroalimentaris, és a dir, els formatges, iogurts, llet, embotits, carns, fruites, melmelades i resta de productes alimentaris fets a la vall que s cada vegada són més buscats per veïns i, sobretot, turistes. La Fundació Adis d'ajuda les persones amb discapacitat i l'Associació de Productors Agroalimentaris de la Cerdanya s'han coordinat en un projecte que permetrà assolir dos objectius a la vegada: tenir aquest centre comercial de referència i promoure la integració social i laboral de persones amb disversitat funcional.

L'acord ja està tancat i la botiga, que es dirà Aproxima't, ha de ser una realitat durant la primavera de l'any que ve, tan bon punt l'arquitecte dictamini què cal fer al local triat i s'hi puguin fer les obres. És un establiment al carrer la Solana amb sortida a la plaça del Call de Puigcerdà, al centre de la vila. En funció de les seves possibilitats, els impulsors del projecte volen dedicar-hi un espai de degustació i presentació dels mateixos productes.

L'obertura de l'agrobotiga de Cerdanya forma part del projecte Incorpora'm, que la Fundació Adis porta a terme des de l'any 2016 amb l'objectiu de generar llocs de treball.

La responsable del projecte, Ester Dalmau, ha explicat que la botiga Aproxima't també farà un servei de distribució dels agroproductes als restaurants i altres establiments, així com un d'enviament a domicili a través de la venda des d'un portal web que també es crearà.

En funció de l'execució de cada una d'aquestes tasques, la botiga crearà més llocs de treball. L'establiment obrirà en l'horari comercial habitual local.