Puigcerdà renovarà totalment el carrer Escoles Pies durant l'any que ve. L'Ajuntament ha anunciat l'execució d'un projecte de millora urbanística en una de les vies de vianants més importants del nucli antic que obrirà una nova fase d'obres al centre de la vila. L'equip de govern considera que una vegada tancada la dècada d'ampliació de l'àrea de vianants amb les places de Santa Maria i els Herois, Cabrinetty, l'Ajuntament, el passeig 10 d'Abril i la plaça de Barcelona, ara ja toca refer els primers carrers del centre que es van tancar al trànsit, a la dècada dels noranta.

L'equip de govern municipal té sobre la taula un projecte de reforma integral del carrer Escoles Pies. que preveu un canvi total de l'enllosat. Aquest vial connecta l'entrada de la vila per l'avinguda Catalunya a la plaça Cabrinetty amb una concepció urbana de prioritat al vianant que el fa un dels més concorreguts de la vila.

Aquesta nova etapa d'obres a la capital cerdana s'obrirà primer, en els pròxims mesos, amb actuacions puntuals al carrer Espanya, que va ser també un dels primers que es van tancar al trànsit.

L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha argumentat que «ara el nostre repte és començar a fer actuacions no a les places sinó als primers carrers de vianants, que ja necessiten una actuació important. Els pròxims anys hem de fer entrar a la roda de les obres els primers carrers que es van convertir en zona de vianants perquè han anat quedant malmesos».

Piñeira ha avançat que un cop fetes les remodelacions puntuals del carrer Espanya i la integral del carrer Escoles Pies, la resta de vials del centre històric «hauran d'anar caient un darrere l'altre en cascada» per sotmetre's a projectes de millora urbana. L'ordre de les actuacions es fixarà en funció del seu estat, segons ha remarcat el mateix alcalde. L'equip de govern s'ha fixat aquestes actuacions com un dels eixos centrals del pròxim mandat en cas de mantenir-se al capdavant de l'Ajutament.

La primera illa de vianants

El centre de Puigcerdà va experimentar la primera gran reforma urbanística a mitjan dècada dels 90. Aquells anys es van treure els vehicles de l'illa delimitada entre el carrer Major, que va ser el primer, i els d'Espanya, Escoles Pies i la plaça Santa Maria.