El pont de la Puríssima deixarà ocupacions del 80% als establiments de la Cerdanya i del 75% als del Ripollès. De fet, el pont de la Puríssima sempre s'ha convertit en el tret de sortida de la temporada d'esquí al Pirineu gironí. De tota manera, la Garrotxa comptarà amb una ocupació del 85% de mitjana, la més elevada de tota la demarcació. Pel que fa a la ciutat de Girona i les rodalies, hi haurà un 75% d'ocupació i les zones del litoral rondarà entre el 40% i el 60%, tenint en compte que hi ha gairebé la meitat dels hotels tancats. Segons la Federació d'Hostaleria de Girona, aquestes previsions són similars a les xifres que es van assolir durant el pont de l'any passat.

Els hotels de la Cerdanya i el Ripollès es preparen per l'inici de la temporada d'hivern a partir d'aquest dijous amb el pont de la Puríssima. Tot i que ja fa unes quantes setmanes que algunes de les estacions d'esquí han obert, no serà fins aquest pont quan els hotels comencin a notar l'afluència d'esquiadors a les pistes.

De fet, actualment els establiments de la Cerdanya ja tenen un 80% dels llits reservats, mentre que al Ripollès la previsió d'ocupació es situa al 75%. De tota manera, es preveu que entre dijous i diumenge, els hotels i cases de turisme rural de la Garrotxa siguin els que comptin amb una major dada d'ocupació en tot el territori gironí. De fet, actualment hi ha un 85% dels allotjaments reservats.

Per altra banda, la ciutat de Girona i les seves rodalies també aconsegueixen una bona previsió per aquest pont, amb un 75% de les habitacions reservades. Una dada que baixa si mirem els establiments de la Selva interior, que de moment preveuen tenir un 65% de les places ocupades.

Pel que fa a la costa, cal recordar que en aquestes dates només hi ha entre un 40% i un 50% dels hotels oberts. Tot i així, en base als negocis oberts, a la Costa Brava Sud hi haurà un 60% de les places plenes, un 50% a la Costa Brava Centre i un 40% a la comarca de l'Alt Empordà.

Segons la Federació d'Hostaleria de comarques gironines, aquestes xifres són similars a les que es van registrar durant el pont de la Puríssima de l'any passat.

Pel que fa al perfil de visitants, es tracta de famílies o parelles catalanes, sobretot provinents de l'àrea metropolitana de Barcelona. De mitjana, els turistes pernoctaran dues nits als establiments gironins i les nits amb més demanda són la del divendres 7 i el dissabte 8 de desembre.