La temporada d'esquí, que va començar amb força més aviat que mai pel pont de Tots Sants, s'ha vist frenada per la falta de noves precipitacions i l'anticicló, i això ha obligat les estacions a fer mans i mànigues per mantenir en condicions un mantell blanc mínim per al pont de la Puríssima, un dels històricament preferits pels esquiadors.

Les altes temperatures i les situacions d'inversió tèrmica que dominen al país en els últims dies ha comportat una reducció dels circuits esquiables i de la qualitat de la neu. No obstant això, els gruixos acumulats a les cotes altes garanteixen als aficionats més experts bones baixades. La situació afecta tant l'esquí alp, que també va obrir la temporada fa quatre setmanes amb molt bones expectatives. Així, el pont està sent protagonitzat a les cotes baixes per les famílies i els trineus a les estacions alpines, i les raquetes a les nòrdiques.

De les estacions d'esquí alpí de la Baixa Cerdanya, la de Masella és la que gaudeix encara de millors condicions gràcies a la seva situació al vessant nord, que li aporta temperatures més baixes. Així, la Molina ha modificat la previsió que va fer fa una setmana i ha dirigit els esquiadors als accessos de Roc Blanc, Cap de Comella, Alabaus i el Telecabina per tal que iniciïn les baixades a les cotes altes, on encara hi ha bona neu. L'estació de Ferrocarrils ofereix en aquest inici del pont uns gruixos de neu d'entre vint i quaranta centímetres de neu pols, amb onze pistes obertes de les seixanta-sis que té el complex, amb les quals es pot esquiar per un circuit de 14 quilòmetres dels 70 que té.

L'estació va obrir aquest dijous cinc dels seus quinze remuntadors. Aquesta situació equival al 20% dels quilòmetres esquiables i el 16,6% de les pistes obertes. Partint d'aquesta situació de neu, l'estació ofereix forfets de dia per a adults a un preu reduït de 23,5 euros.

Per la seva banda, Masella ofereix un escenari de neu amb més gruixos a les cotes altes. El Pla de Masella manté un gruix de 20 centímetres, al sector de Cap del Bosc és de 35 centímetres, i de 55 al cim de la Tosa, ja a 2.535 metres d'altura. Amb tot, l'estació manté obertes 30 pistes de les 65 que té i sis remuntadors en actiu dels 18 de tot el complex, que permeten realitzar circuits per 34 quilòmetres dels 74 que té, la qual cosa suposa el 46% de l'estació. El sector de l'Snowpark de la Pleta és tancat. Masella ofereix aquests dies el preu del forfet a 37 euros.

Pel que fa a l'estació solsonina del Port del Comte, ofereix els sectors de Querol, el Sucre i la Bòfia, amb 16 pistes obertes de les 37 que té, que permeten esquiar per un circuit de 23,5 quilòmetres dels 50 de què disposa, és a dir el 47%, amb quatre remuntadors en activitat.