L'arrencada matinera, i posteriorment interrompuda, de la temporada d'esquí gràcies a les nevades de final d'octubre i principi de novembre han propiciat que en aquest moment de la campanya un rècord d'aficionats abonats a l'esquí de fons.

Així, quan la majoria d'estacions encara no s'han posat del tot en marxa, la mancomunitat de municipis per a la promoció de l'esquí de fons que coordina els set camps de neu nòrdics del país i la marca Tot Nòrdic ja ha gestionat 1.300 forfets de temporada quan fins ara mai n'havia tramitat més de mil. Amb aquest rècord, que supera del 30% el seu llindar històric dels mil forfets, el sector de l'esquí de fons fa un pas endavant pel que fa als aficionats més fidels, bona part dels quals són de clubs del Pirineu.

Una de les claus de l'augment és la situació de neu excepcional que es va viure a partir del pont de Tots Sants, quan algunes estacions, com Tuixén-la Vansa i Guils, van poder obrir els primers circuits marcats. Des de llavors la situació de neu no ha millorat en la major part de les estacions fins al punt que en aquest últim pont de la Puríssima la tònica general dels camps de neu ha estat tenir tancats els circuits d'esquí i obrir tan sols els serveis turístics.

Lluny d'això, l'estació alt-urgellenca de Tuixén-la Vansa s'ha vist afavorida per nous temporals de neu fins al punt que aquests dies és l'única oberta de l'Estat espa-nyol, per la qual cosa s'ha convertit en destí obligat dels aficionats al nòrdic. En aquest pont de desembre l'estació ha venut 2.000 forfets de dia, xifra que eleva fins als 5.000 els venuts des del pont de Tots Sants. Mentre s'esperen noves nevades que permetin reprendre amb força la temporada per Nadal, Guils, Tavascan i Sant Joan de l'Erm mantenen els serveis turístics oberts, mentre que Lles i Arànser estan tancades.