L'Ajuntament de Llívia ha presentat una denúncia als Mossos d'Esquadra pel robatori de bona part dels aparells electrònics que hi ha hagut aquesta setmana a l'escola Jaume I. Segons ha denunciat l'alcalde, Elies Nova, uns lladres van entrar a l'edifici i en van robar les tauletes digitals que utilitzen els nens, així com dues càmeres de fotografia.

L'alcalde ha lamentat els fets i ha valorat els 21 dispositius tàctils en uns 6.000 euros. Es dona la circumstància que el mateix Elies Nova va entregar els dispositius a l'escola el mes de març d'aquest any, en un acte en què també va prendre part el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament, Josep Pere Polanco. Les tauletes les havia aportat el consistori per tal que les utilitzessin els alumnes d'educació infantil i els de primària en les seves activitats a l'aula. Amb tota probabilitat el robatori es va produir durant el cap de setmana, que va coincidir amb el pont de la Puríssima i l'increment general dels habitants a tota la Cerdanya.

L'alcalde de Llívia ha assegurat que els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per mirar de trobar els autors del robatori. D'altra banda, Nova espera que l'assegurança es faci càrrec del cost dels dispositius i els escolars en puguin tornar a tenir. Plou sobre mullat a Llívia. El robatori dels aparells electrònics a l'escola Jaume I se suma a altres actes patits al municipi, segons ha denunciat el mateix alcalde, com ara la utilització gratuïta dels extintors del poliesportiu o la cremada de les espelmes de l'Encesa.