Avui a les 11 del matí, a l'església de Puigcerdà, tindrà lloc el funeral per Anna Carrera Jubés, advocada i jugadora de cúrling, que va morir el dia 31 de desembre en un accident a Sri Lanka, país on estava de viatge amb el seu xicot. La mort de Carrera ha commocionat la vila de Puigcerdà, on viu la seva família, i on ella era molt coneguda per la relació amb el Club Poliesportiu Puigcerdà, i en especial amb els jugadors de cúrling.

L'accident d'Anna Carrera va tenir lloc quan circulava amb un tuk-tuk, un tricicle que és un mitjà de transport molt popular en aquest país asiàtic. Anava acompanyada del seu xicot, que va sortir il·lès. Tot i que l'accident va passar el dia 31, el cos d'Anna Carrera no va arribar a Barcelona fins ahir, a causa de tots els tràmits que ha calgut fer per dur a terme la repatriació.

Carrera va estudiar dret i havia exercit la professió en diferents àmbits. Entre d'altres, havia estat secretària de l'Ajuntament de Llívia, i havia treballat en institucions del Tribunal d'Estrasburg. Va néixer a Saneja (Guils de Cerdanya), i s'havia mogut en els ambients joves de la població i de Puigcerdà. Actualment, la relació sentimental que mantenia l'havia dut a viure a Cervera, a la comarca de la Segarra.

En l'ambit esportiu, havia estat vinculada, pràcticament des de l'inici, a la secció de Cúrling del Club Poliesportiu Puigcerdà. Hi participava tant com a jugadora com a secretària de la secció de cúrling. El president de la secció, Carles de Moxó, ha definit Carrera com una jove amb una gran passió pels viatges i per conèixer altres països i cultures. Aquest interès l'havia portat a viure a Itàlia, França, Anglaterra i Bèlgica en diferents etapes.Vinculació estreta amb el club

Carles de Moxó ha explicat que Carrera ha estat molt vinculada al club i compromesa tant com a jugadora com contribuint a la seva gestió des de la secretaria. Només l'esperit viatger i els canvis de residència temporals havien fet que en alguns moments no s'hi pogués dedicar plenament, però quan tornava a la Cerdanya s'hi incorporava de nou. De Moxó, que a part de compartir l'amor pel cúrling era amic íntim de Carrera, també ha explicat que tenint en compte el llarg procés de repatriació, tot i que fa dies que ja tenien coneixement de la notícia, no l'han fet pública fins que s'ha sabut que el cos ja viatjava cap a Barcelona i que avui es podia fer el funeral.

El club ha difós la notícia a través de les xarxes socials i amb comunicacions directes als clubs amb els quals tenen una relació més estreta. «Hem rebut moltíssimes mostres de solidaritat, dels clubs d'aquí, però també de clubs internacionals, perquè l'entitat és organitzadora d'un torneig internacional en el qual es conviden clubs d'altres països».

El funeral té lloc avui, dimecres, a les 11 del matí. Després d'aquest moment de comiat més familiar el club farà el seu reconeixement en l'àmbit esportiu a final de mes, quan es reprengui la competició.