Un centenar de persones s'han trobat aquest dissabte al migdia als estudis de Ràdio Puigcerdà per retre homenatge a Josep Maria Teignier, un dels impulsors d'aquesta emissora i referent radiofònic a la Cerdanya.

L'acte ha comptat amb la presència de la dona de Josep Maria Teignier, Elvira Moure, els seus fills Cristina i Eduard, l'alcalde Albert Piñeira, el president del Consell Comarcal de Cerdanya, Ramon Moliner i una àmplia representació de l'equip de voluntaris de Ràdio Puigcerdà, de l'Ajuntament de la Vila i de les nombroses institucions i entitats on Josep Maria Teignier va estar vinculat al llarg de la seva vida.

Josep Maria Teignier, que va morir el gener de 2018, va ser el precursor, l'any 2005, de les primeres emissions de Ràdio Puigcerdà, la qual va néixer deu anys després, el novembre de 2015, de la mà de quatre professionals de la ràdio de la comarca: Àngel Gutiérrez, Xavier Cabanas, Rosa Duran i el mateix Josep Maria Teignier.

La trajectòria del comunicador en el món de la ràdio va començar quan tenia setze anys a Ràdio Puigcerdà. Quan aquesta emissora va deixar d'emetre es va traslladar a Olot, on va formar part de la plantilla de Ràdio Olot. L'any 1983 va decidir incorporar-se a la creació de Ràdio la Cerdanya SA, empresa que donaria pas a Ràdio Pirineus, emissora de la qual en fou fundador i director i amb la qual va estar vinculat fins a la seva jubilació. Teignier va estar sempre vinculat a l'activitat associativa de la Cerdanya, formant part de diferents associacions i entitats i col·laborant activament en els diferents actes lúdics, culturals i esportius organitzats arreu de la vall.

Àngel Gutiérrez, en nom de l'equip de voluntaris de Ràdio Puigcerdà, ha recordat la trajectòria radiofònica de Josep Maria Teignier, al qual ha definit com "la veu de la Cerdanya", alhora que ha remarcat que va ser "el referent de la radiodifusió a la Cerdanya" i "un excel·lent comunicador", alhora que ha agraït que els ensenyés "tot el que s'ha de saber en el món de la ràdio" i que continuaran amb la ràdio de proximitat iniciada

per Josep Maria Teignier.

Per la seva part, l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha recordat no només el caràcter alegre, vitalista i de la broma de Josep Maria Teignier, sinó també la seva professionalitat, remarcant que va ser "un dels principals impulsors de la creació de l'emissora municipal Ràdio Puigcerdà" i que "un dels millors homenatges que se li podien fer és dedicar-li els estudis de Ràdio Puigcerdà, ja que l'emissora existeix gràcies a ell".

Els assistents a l'acte, on s'ha descobert una placa amb el nou nom d'"estudis Josep Maria Teignier", han pogut a més conèixer les instal·lacions de l'emissora i assistir a la inauguració d'un nou estudi on principalment es farà el control d'emissió del directe de la ràdio mentre que a l'estudi ja existent es farà la gravació i edició de programes