La delegació de l'Alt Urgell d'Òmnium Cultural ha portat a la Seu l'exposició sobre presos que va ser censurada a la fira ARCO de la capital d'Espanya.

La mostra «Presos polítics a l'Espanya contemporània», de Santiago Sierra, es pot visitar al Centre Cultural la Cuina. L'exposició, que és una rèplica de l'original, es podrà visitar fins demà al migdia al centre cultural de la plaça de les Monges. Segons ha comunicat Òmnium Cultural, la mostra s'emmarca dins la campanya «Demà pots ser tu», que reivindica les llibertats democràtiques i ciutadanes.

Així, l'obra «pretén fer visible, a partir d'una selecció d'exemples molt clars, l'existència de presos polítics a l'Estat espanyol i destaca que, dins el panorama actual, un gran nombre de presos han estat condemnats a causa de les seves ideologies». Amb l'obra, l'autor reflexiona sobre les conseqüències de la Llei orgànica de protecció de la seguretat ciutadana, del 2015, a Espanya i interpel·la l'espectador a no mantenir-se neutral en situacions d'injustícia, segons han explicat fonts d'Òmnium.