Menys d'una setmana després de la primera nevada important de l'any a les comarques centrals, la neu torna a fer acte de presència aquest dilluns a la Cerdanya, l'Alt Urgell, el Berguedà i el Solsonès, entre altres comarques del Pirineu. A Puigcerdà, el gruix acumulat a les 18 h és de 21 cm; mentre que a la Seu d'Urgell en són 15, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entrat el vespre, continua precipitant i la cota de neu és molt variable. Al vessant nord volta els 1000 metres, mentre que a la resta oscil·la entre els 700 i els 900 metres.

Un dels punts més afectats per la neu és la Cerdanya. Quan els carrers encara no eren nets del tot de la nevada de la setmana passada, la comarca s'ha paralitzat aquesta primera hora del matí de dilluns en rebre el nou temporal. A les sis del matí la neu ha començat a caure amb intensitat al fons de la vall deixant gruixos destacats als pobles. En cotes altes, com al refugi de Malniu (2.230 m), el gruix de neu és de 35 cm a les 18 h.

Les principals vies de comunicació no són netes i obliguen a circular amb precaució fins que passi el temporal i la feina de les llevaneus sigui realment efectiva. A les nou del matí Puigcerdà ja hi havia acumulat sis centímetres de neu que, sumada a la neu que encara hi havia de la setmana passada ha fet que poc a poc el gruix anés creixent fins als 21 cm.

La neu arriba també al Berguedà i al Solsonès

La nevada també ha arribat a la comarca del Berguedà a mig matí d'aquest dilluns. Tot i que la intensitat de la nevada no ha estat tant elevada com a la Cerdanya, les volves de neu han caigut en cotes baixes a poblacions com Berga, Avià o Gironella. La nevada ha estat més important a l'Alt Berrguedà, per exemple a Bagà, amb 6 cm de neu acumulada. Al Solsonès també s'ha pogut veure neu.

Nevada a Avià el 28 de gener

Nevada a Avià el 28 de gener

Tallada la carretera entre Bagà i Coll de Pal per la neu

La carretera C-28, que travessa el Port de la Bonaigua, es troba tancada entre el Refugi Cap del Port i Cabanes de Son a causa del risc d'allaus, segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT). En aquesta via, s'ha de circular amb cadenes entre Baqueira i el Refugi Cap del Port i entre Cabanes de Son i Casa Sastrada i, a la C-28z, entre València d'Àneu i Esterri d'Àneu. Aquests són tres de la desena de trams de la xarxa viària catalana on aquest dilluns al matí s'ha de circular amb cadenes per la neu. a més, la BV-4024, entre Bagà i Coll de Pal, es troba tallada. Hi ha neu i gel a la calçada de la N-230, entre Vielha i Vilaller, i per això s'hi ha restringit el pas de vehicles pesants i articulats. També s'ha restringit la circulació de vehicles pesants a la N-260, entre Ribes de Freser i Urtx.

També s'ha de circular amb cadenes a la C-13, entre Sort i Esterri d'Àneu; a la C-147, entre Esterri d'Àneu i Alòs d'Isil; a la L-500, entre Pont de Suert i la Vall de Boí; a la L-501, a l'accés al Pla de l'Ermita, a la Vall de Boí; a la L-504, entre Llavorsí i Tavascan i a la L-510, entre Tírvia i Àreu.