L'Ajuntament de Puigcerdà ja s'ha decidit. Després d'uns mesos observant l'ús del pàrquing gratuït del Museu Cerdà, construït per oferir als comerciants una bossa d'aparcament a prop del centre, ha decidit que hi limitarà el temps d'estacionament amb un sistema de control horari i barreres. La mesura ha d'evitar la picaresca d'alguns veïns que hi deixen el vehicle de manera permanent aprofitant que és gratuït i cobert.

El nou aparcament vertical gratuït del Museu Cerdà, també conegut com del Convent, ha estat fins ara una temptació per als veïns de Puigcerdà que tenen vehicle i no el volen deixar tota la setmana al carrer. L'aparcament els oferia un pàrquing gratuït, cobert i comunicat amb el centre amb un ascensor.

En adonar-se'n, l'equip de govern municipal va anunciar fa uns mesos que ho vigilaria per saber si realment eren gaires els vehicles que hi aparquen de manera permanent i, així, prendre una decisió. Ara el consistori ha anunciat que, efectivament, hi actuarà i instal·larà un sistema de limitació del temps. De moment no ha concretat quin període fixarà com a gratuït i a partir del qual ja serà de pagament, per bé que té la intenció que no sigui curt. En aquest sentit, el pàrquing municipal del carrer Escoles Pies ofereix una hora gratuïta. Així, els vehicles, en entrar al pàrquing, recolliran un tiquet que indicarà el dia i l'hora que entren i l'hauran de deixar visible. Una vegada superat el temps gratuït, hauran de pagar.

L'equip de govern ha decidit prendre aquesta mesura perquè vol garantir les dues principals característiques de l'aparcament, que són la gratuïtat i el factor rotatiu per propiciar activitat al centre comercial. De fet, la construcció de l'equipament va ser una de les claus de les últimes eleccions municipals, en les quals el debat sobre l'aparcament per accedir a les botigues i oferta d'oci del centre va centrar les campanyes.

El pàrquing va ser inaugurat l'any 2016 després d'una inversió d'1,2 milions d'euros. L'equipament disposa de 220 places d'aparcament connectades amb l'entrada de l'illa de vianants al carrer Escoles Pies.