Els resultats del comportament turístic del sector hoteler durant el mes de desembre a la demarcació de Lleida i el tancament de l'exercici del 2018 evidencien que el sector està en plena forma, segons les dades del mateix Patronat de la Diputació.

Aquests resultats, sumats als dels sectors del càmping, el turisme rural i els apartaments turístics, situen l'any 2018 com el millor de tots els temps amb un creixement del 4,6 % aproximadament en el nombre de viatgers i del 3,2 % en el nombre de pernoctacions amb relació a l'any 2017, que ja va representar la millor dada dels darrers 8 anys.

En aquesta mateixa línia, la xifra de turisme estranger també va tornar a créixer, el 16 % en el nombre de viatgers i el 8 % en el de pernoctacions respecte a l'any anterior, que ja havia estat rècord històric, segons han remarcat fonts del Patronat.

Les dades amb els resultats del comportament turístic del 2018, sumades a l'augment del dinamisme que s'ha notat en la recent celebració de Fitur a Madrid, «fan mantenir un bon nivell d'optimisme» entre el sector turístic de la demarcació de Lleida per a aquest any, tal com han apuntat fonts de l'ens provincial.

Entre els productes més demandats pel turisme hi ha els relacionats amb la natura, com les visites als parcs naturals de l'Alt Pirineu i del Cadí-Moixeró. El Patronat de Turisme de Lleida ha promocionat aquests productes amb la Cerdanya i l'Alt Urgell a Fitur mitjançant l'estand de Catalunya.