L'Associació Universitària de Cerdanya (Aucer) ha aprovat el pressupost i l'estructura bàsica de la nova temporada acadèmica, amb la Universitat d'Estiu Ramon Llull Puigcerdà al capdavant, i ha establert amb la Fundació Adis d'Ajuda a les persones amb diversitat funcional el reforçament del seu acord de col·laboració. Sobre la base d'aquest conveni, les dues entitats han acordat incloure en el programa de la pròxima edició de la universitat d'estiu cursos sobre alguns dels trastorns més freqüents.

Aucer i Adis han acordat incloure en la graella per a la pròxima edició cursos sobre autisme i trastorns com ara els de dèficit d'atenció i hiperactivitat. Aquesta formació la impartiran docents especialitzats i anirà adreçada a professors, pares, familiars, monitors i població en general, segons han explicat fonts de l'Aucer. Aquests cursos formaran part d'una graella amb 13 propostes, quatre jornades professionals i dos tallers, a més del programa d'activitats culturals obertes.

La salut continuarà sent un dels puntals de l'URL amb cursos, per exemple, sobre ordre i organització a la vida, inspirat en els principis de Marie Kondo a càrrec de Vanesa Travies; dret sistèmic i constel·lacions familiars al cicle quotidià, amb Maite Rodríguez Valls i Sara Rodríguez; com superar les adversitats, amb Toni Bardera; mindfulness, amb Ramon Carreras, i una activitat formativa per a professionals de la salut en col·laboració amb la Fundació Hospital de Puigcerdà i l'Hospital de Cerdanya, segons han explicat els responsables de l'Aucer. En l'àmbit cultural i de recerca, es farà un curs d'art sobre «La bellesa femenina al llarg de la història», a càrrec de Puri Merino i Josep Roig; un de música clàssica, amb Joan Vives; un de cinema, amb Judit Colell;i un curs d'història sobre la guerra dels remences i la figura de Francesc de Verntallat, dirigit per Miquel Freixa.

L'oferta també es completarà amb un curs sobre permacultura en col·laboració amb el departament d'Agricultura i un d'administració local, amb l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (EAPC).

L'Aucer ha aprovat en assemblea general un pressupost anual per a les activitats acadèmiques de 55.000 euros, dels quals 50.000 es destinaran a l'organització de la universitat d'estiu.