La delegada a Catalunya del Govern de l'Estat, Teresa Cunillera, va presentar ahir a l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, el projecte de construcció de la rotonda de Montferrer, a la carretera N-260 (a la cruïlla d'Arabell i Montferrer, i l'aeroport d'Andor-ra-la Seu d'Urgell), un projecte altament reclamat pel territori. Es considera que aquesta rotonda ha de millorar de manera molt notable el trànsit de vehicles.

En segon lloc, Teresa Cunillera i José Crespín van explicar a l'alcalde que la comissaria de la Policia Nacional començarà a expedir Targetes d'Identitat d'Estranger (TIE), un tràmit que fins ara requeria desplaçament a Lleida. D'aquesta manera, les persones que necessitin fer aquest tràmit no hauran de traslladar-se fins a Lleida ciutat i podran fer-ho directament en la comissaria de la Seu d'Urgell. Allí es podran expedir fins a 1.200 TIE a l'any, uns 5 al dia. Amb aquesta iniciativa es dona resposta a una demanda del territori traslladada precisament per l'alcalde de la Seu d'Urgell en la reunió que va mantenir amb el subdelegat del Govern a Lleida el 8 d'octubre del 2018. En poques setmanes ja s'ha donat resposta i la comissaria començarà a expedir TIE.

A més d'evitar desplaçaments de sol·licitants d'aquesta targeta, aquesta mesura també repercutirà favorablement en la comissaria de Lleida, que alliberarà cites de les persones procedents de la Seu d'Urgell i limítrofs que fins ara havien de traslladar-se fins a Lleida ciutat.

Teresa Cunillera i José Crespín van visitar precisament la comissaria de la Seu d'Urgell, així com la duana de la Farga de Moles, on van comprovar la feina dels agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil tant a la zona com a la frontera amb Andorra. Avui la delegada fa un viatge institucional a Andorra.