La Generalitat de Catalunya, el Govern d'Andorra, l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i la Universitat de Lleida (UdL) han subscrit un conveni perquè l'estudiantat provinent del sistema educatiu andorrà pugui fer la Prova d'Accés a la Universitat (PAU) a la Seu d'Urgell.

L'objectiu d'aquest acord, que es va signar ahir, és que els estudiants procedents del sistema educatiu andorrà puguin examinar-se en entorns més pròxims als seus llocs de residència. Fins ara, els estudiants andorrans havien de desplaçar-se a tribunals de Lleida a fer les PAU, per realitzar la fase voluntària específica que serveix per apujar la nota final d'admissió fins a una puntuació màxima de 14 punts. A partir d'ara, podran fer-ho en el lloc cor-responent habilitat per l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, amb el tribunal que la UdL desplaça a aquesta ciutat.

Fruit d'aquesta col·laboració, la Generalitat de Catalunya, mitjançant l'Oficina d'Accés a la Universitat del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), es compromet a designar els membres que formaran part del Tribunal de cor-recció de la Universitat de Lleida a la Seu d'Urgell.

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, va definir l'acord com «una mostra de suma de generositats de totes les entitats que formem part d'aquest conveni», i va afegir que «tenim la voluntat i l'interès mutu de facilitar eines als estudiants, beneficiaris directes d'aquest acord». A més, la consellera va recordar que «en aquesta nova economia, el talent juga un paper cabdal, i en aquest context, Catalunya té un sistema educatiu compromès amb la societat del coneixement».

El ministre d'Educació i Ense-nyament Superior d'Andorra, Eric Jover, va remarcar que «el compromís del Govern per una educació de qualitat passa també per posar les màximes facilitats als estudiants per poder accedir a l'ensenyament superior». En aquest sentit, va afegir que «el fet de poder examinar-se a la Seu d'Urgell serà una facilitat més».

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, va afirmar que «els lligams entre la Seu i el Principat d'Andorra sempre han estat molt estrets, també en matèria de projectes acadèmics. Aquest acord beneficiarà molt els estudiants del Principat en un moment tan important del seu itinerari acadèmic». I el rector de la UdL, Roberto Fernández, va destacar que és «un pas endavant en les facilitats que la universitat ha de donar».