Els joves de la Cerdanya tenen una altra eina per accedir al mercat laboral sobre la base de les seves aptituds i possibilitats reals al mercat local. El Consell Comarcal ha incorporat una nova tècnica que farà d'assessora personal per als estudiants que tornen a la comarca, els joves que han acabat els estudis obligatoris o els que directament volen incorporar-se al món laboral.

El Consell ha presentat la nova tècnica sota la denominació de Referent d'Ocupació i la seva missió és oferir una «atenció oberta a tots els joves de la comarca», segons ha explicat la tècnica de l'àrea de Joventut de l'òrgan, Neus Baraldés. La Referent d'Ocupació ha establert un horari de visita a Puigcerdà per tal d'assessorar i ajudar els joves a buscar feina, millorar el currículum, preparar entrevistes de feina o potenciar les seves habilitats, entre altres serveis. La nova tècnica també pot orientar els joves a completar els seus estudis tant per perfeccionar els que ja té com per adquirir nous coneixements que els obrin nous camps laborals.

Visites als municipis

El Consell ha establert el límit de 29 anys per als usuaris del servei. Per accedir-hi cal demanar una cita prèvia al mateix Consell Comarcal, per bé que si l'àrea de Joventut detecta o rep una demanda important d'informació en un municipi en concret, està oberta a programar sessions d'assessorament a qualsevol dels disset municipis de la comarca.

Amb la intenció d'arribar directament als joves, la Referent d'Ocupació també fixarà un horari de visita a l'institut Pere Borrell de Puigcerdà, l'únic públic de la comarca i on es concentra la quantitat més elevada de joves i adolescents de la comarca en el període previ de definir el futur laboral. A l'institut s'hi crearà un entorn d'assessorament per complementar l'oferta educativa per tal que els estudiants puguin posar de costat la formació i les possibilitats reals de feina en cada sector del coneixement.