L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha anunciat que ha aconseguit reduir en cinc anys la seva població de coloms a gairebé la meitat. En aquest període ha fet reduir el 45,65% la població de coloms amb l'ús d'anticonceptius Ovistop (nicarbazina 0,08%) i, segons ha remarcat, sense la necessitat de fer cap captura.

L'Ajuntament ha emfatitzat que aquesta reducció és especialment significativa tenint en compte que durant un període de temps entre l'any 2017 i l'any 2018 es va haver d'interrompre el tractament a causa de les obres que feien a la catedral, punt de la ciutat que acull la colònia més gran de tot el nucli urbà. Per aquest motiu, s'ha de considerar que només s'han portat a terme tres anys de tractament anticonceptiu complet, tal com ha apuntat el consistori. El tractament anticonceptiu s'ha subministrat en tres punts de la ciutat: la catedral, la biblioteca i l'escola Pau Claris.

A les zones de la ciutat on el tractament s'ha pogut fer els cinc anys complets, com a la biblioteca, la població de coloms s'ha reduït un 85% i pràcticament ha desaparegut.

L'Ajuntament ha recordat que l'any 2014 la Seu va ser un dels primers municipis catalans a gestionar la seva població de coloms a través del sistema d'anticonceptius. Cada matí una màquina escampa una dosi de menjar amb aquest anticonceptiu.