Els tècnics de Turisme de l'Ajuntament de Puigcerdà se sorprenen un any rere l'altre davant la progressiva recuperació que ha viscut la Festa del Trinxat. Aquest any l'ansietat per aconseguir un dels tiquets ha estat més gran que en els últims anys i en una setmana, aquest dilluns al vespre, el Patronat de Turisme havia venut 930 de les 960 places disponibles.

El primer dia de venda dels tiquets, dilluns de la setmana passada, ja va fer veure als tècnics del patronat que la dèria dels últims anys es repetiria o, com ha estat el cas, augmentaria. Més enllà de la cua que es va originar a l'Oficina de Turisme a primera hora del matí, en tan sols una jornada va vendre la meitat dels tiquets, és a dir 480. La previsió del patronat és que aquesta mateixa setmana s'esgotin ja totes les places amb la venda de les tres taules que queden. No obstant això, des de l'Ajuntament de Puigcerdà han explicat que no penjaran el cartell de «complet» perquè a última hora sempre hi pot haver algun grup o parella que no hi pugui assistir, i en aquest cas s'oferirien els seus tiquets a nous compradors. El repartiment de les taules és meitat i meitat amb gent de Puigcerdà i la Cerdanya i visitants i segons residents. La Festa del Trinxat se celebrarà el dissabte 23 de febrer a partir de les nou del vespre. Els tiquets costen 27,5 euros.

Des del patronat han apuntat que un dels possibles grans reclams de la festa és la cada vegada major qualitat dels plats que preparen els restauradors de Cuina Pirinenca, que renoven el menú en cada edició.