La consellera de la Presidència, Elsa Artadi, veu en la candidatura dels Jocs d'Hivern Pirineus-Barcelona 2030 «una gran oportunitat», motiu pel qual el Govern vol donar-hi un impuls polític, un cop s'ha observat que «la feina tècnica» duta a terme fins ara corrobora la possibilitat de tirar endavant el projecte. En aquest sentit, la també portaveu de l'executiu ha dit que la projecció de l'esdeveniment ha de servir per obrir «un debat» sobre com ha de ser el Pirineu en el futur. En el marc d'una visita institucional a la Seu d'Urgell, on es va reunir amb l'alcalde i representants dels grups municipals, Artadi va valorar la predisposició d'Andorra a l'hora de participar-hi afirmant que, si hi ha «complementarietats» que serveixin per «unir els dos països», seran benvingudes.

Artadi va explicar que la possible organització dels Jocs d'Hivern ha de servir per donar resposta a la necessitat de «descongestionar la zona metropolitana» i «donar a tothom igualtat d'oportunitats». En aquest sentit, va dir que l'esdeveniment ha de caracteritzar-se, entre d'altres, per «la innovació» i «la sostenibilitat», a banda de potenciar «el rol de les dones esportistes». La consellera de la Presidència va destacar que «la feina tècnica» duta a terme fins ara ha servit per visualitzar on i com es podrien desenvolupar les diferents proves i que la voluntat és «no sobredimensionar les pistes d'esquí», sinó aprofitar les infraestructures existents i projectades.

La portaveu del Govern també va incidir en la importància d'aprofitar les noves tecnologies per millorar en aspectes com ara la generació de neu per tal que, segons va dir, es faci amb «menys aigua i menys energia». Artadi, acompanyada pel secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, es va reunir amb l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, i portaveus dels grups municipals del consistori de la capital alt-urgellenca. Durant la trobada, Batalla va transmetre a la consellera la importància que té el paper del Govern «en el desenvolupament del territori del Pirineu» des del punt de vista del reequilibri territorial. En aquest context, a preguntes dels periodistes, la portaveu de l'executiu va dir que aquest 2019 es vol mirar de donar resposta al «desplegament territorial» de les institucions del Govern a l'Alt Pirineu.