Les estacions nord-catalanes dels Angles (el Capcir) i Font-romeu Pyrénées 2000 (Alta Cerdanya) s'han postulat per col·laborar en la candidatura Pirineus-Barcelona per als Jocs Olímpics d'hivern del 2026 o el 2030. Responsables dels complexos d'esquí consideren que les instal·lacions, situades a tot just mitja hora de Puigcerdà, podrien acollir entrenaments dels esportistes olímpics. En aquest sentit, Font-romeu disposa d'un Centre Nacional d'Entrenament en Altitud situat a més de 2.000 metres d'altura. Ara s'està treballant per definir un posicionament institucional a favor d'entrar en la candidatura amb la presidència del departament de la regió Pirineus Orientals.

Els Angles i Font-romeu Pyrénées 2000 són dues de les sis estacions agrupades sota la marca Neus Catalanes (Les Neiges Catalanes) situades entre l'Alt Conflent, l'Alta Cerdanya i el Capcir. Una vegada s'ha donat llum verd a la possibilitat de presentar la candidatura Pirineus-Barcelona per als Jocs d'Hivern, pensen que poden ser «un suport» i oferir les seves instal·lacions per acollir entrenaments o fins i tot algunes proves. Així ho assenyala el responsable de l'oficina de turisme dels Angles, Antonio Martin, que també destaca que si s'aconseguissin unes olimpíades d'hivern serien les primeres «organitzades entre dos o tres països», un fet que permetria reduir costos per materialitzar un projecte que «a tots ens convé».

En aquesta línia, l'encarregada de Comunicació de Font-romeu Pyrénées 2000, Maude Lletche, posa en valor el fet que al costat de l'estació d'esquí hi ha el Centre Nacional d'Entrenament d'Altitud de França, unes instal·lacions que es van construir l'any 1955 per als Jocs de Mèxic del 1963 però que actualment estan completament modernitzades i funcionen a ple rendiment.