L'Associació Universitària de Cerdanya (AUCer) ha anunciat que prepara els continguts de la 21a edició de la Universitat d'Estiu Ramon Llull Puigcerdà, que se celebrarà del 15 al 20 de juliol, en coordinació amb la Universitat Ramon Llull i l'Ajuntament de Puigcerdà.

Després de celebrar el vintè aniversari, l'entitat es proposa ara seguir dinamitzant l'esdeveniment cultural i formatiu amb una graella de cursos que presenti propostes noves i temàtiques específiques, adreçades a diversos públics concrets. Tot i que se'n podrien incorporar més, l'entitat ha previst inicialment convocar tretze cursos, així com quatre jornades professionals i dos tallers.

Quant als cursos, una novetat destacada serà la col·laboració amb l'associació ADIS, de suport a discapacitats a la Cerdanya, i així s'oferirà un curs sobre TDAH i autisme, a càrrec de dos professors experts, adreçat a docents, pares, familiars, monitors i població en general. En l'àmbit cultural i de recerca, enguany hi haurà un curs d'art sobre «La bellesa femenina al llarg de la història», a càrrec de Puri Merino i Josep Roig, un de música clàssica amb Joan Vives, un de cinema amb Judit Colell o un sobre la guerra dels remences i la figura de Francesc de Verntallat.