L'Ajuntament de Puigcerdà i el bisbat d'Urgell han completat la restauració de les pintures murals que decoren la façana interior de l'església parroquial de Puigcerdà i ara els tècnics del departament de Béns Mobles de la Generalitat hauran d'analitzar quina és la seva rellevància històrica.

L'operació d'extracció a la superfície, neteja i consolidació de les sanefes gòtiques ha tret a la llum un disseny uniforme per a tot el mur d'elements simètrics sense, finalment, cap motiu figuratiu central, tal com podia fer preveure la trovalla d'un marc que semblava delimitar un nou dibuix. La importància històrica d'aquesta composició podria raure en la seva magnitud, poc usual per tractar-se d'una sanefa decorativa d'origen gòtic, segons les primeres hipòtesis per confirmar dels experts. Els tècnics de la Generalitat faran l'estudi general de la policromia que decorava tota l'església una vegada s'acabi el projecte global de restauració.

Amb tot el mur del cor de l'església Sant Domènec restaurat, ara els tècnics se centren en les dues capelles laterals del mateix cor, que podrien presentar dibuixos diferents, de caràcter figuratiu sengons els primers indicis. Les prospeccions que ja s'han fet a la paret de les capelles fan pensar als restauradors, que encapçala la cerdana Meritxell Izquierdo, que trobaran pintures d'un estil similar però amb dibuixos diferents, com ara sanefes, sòculs enrajolats, escuts i més color que no pas al mur del cor. No obstant això, una de les capelles laterals està molt malmesa perquè va arribar a acollir el sistema de calefacció del temple, el qual va comportar el foradament del mur i temperatures poc adients per a la conservació de les policromies. En aquesta capella també s'hi endevina una antiga obertura que deuria comunicar l'església amb l'antic convent.

Les obres de restauració de les pintures de Sant Domènec es van fent a trams anuals en funció de l'atorgament de subvencions públiques. En aquests moments, els treballs estan pendents de rebre una nova ajuda, després que el mes de desembre s'acabés l'última. Amb tot, les feines van prosseguint amb el finançament avançat de la parròquia. La restauració de les pintures forma part d'un projecte global de recuperació de tot l'interior de l'església que ja ha permès renovar la nau.