L'Ajuntament de Puigcerdà té previst reprendre in extremis al final del mandat les obres de la nova comissaria de la Policia Local, un dels projectes més importants de l'actual equip de govern per a aquests quatre anys de legislatura municipal.

L'alcalde, Albert Piñeira, ha anunciat que a partir del mes que ve es licitaran les obres de l'última fase del projecte per tal que els operaris puguin tornar als locals baixos de l'edifici de l'antic hospital, a la plaça de Santa Maria. Les obres, que es van iniciar l'any 2016, es van haver d'aturar per una modificació del pressupost municipal i, també, per la retirada de l'empresa licitadora. Aquest fet ha obligat el consistori a recomençar la tramitació així com la redacció del projecte. L'equip de govern treballa amb la previsió que les obres es puguin reprendre entre els mesos de març i abril i que es puguin enllestir en un termini d'uns dos mesos, de manera que abans de l'estiu es pugui estrenar la nova seu policial.

El projecte de nova comissaria no és tan sols un canvi d'ubicació sinó que, atesa l'actual comissaria, l'Ajuntament es planteja el projecte com un nou dimensionament del cos i la seva visibilitat davant la ciutadania. La nova seu serà en un local molt més visible, a la plaça més cèntrica de Puigcerdà, sota el campanar i davant l'Oficina de Turisme.

El nou espai, que ocupa les antigues dependènies mèdiques, tindrà entrada pel carrer Querol i oferirà un espai ampli tant per a l'atenció als usuaris com per a l'ús dels treballadors, amb una zona d'atenció al públic, despatxos, vestidor i dutxes per a homes i dones, sala de reunions i formació interna, sala per a escorcolls o atenció privada, armer i un magatzem.

Després de rebre una ajuda de la Diputació de 70.000 euros per a les fases anteriors, la fase final del projecte comportarà una aportació econòmica d'uns 127.000 euros del mateix consistori.