26 de febrer de 2019
26.02.2019

El Cerdà de l'Any canvia el sistema de tria per donar opció als pobles petits

La mesura vol evitar que les associacions amb més membres o dels municipis més grans s'acabi imposant

25.02.2019 | 22:30
El nen de Dorres Robin Couasnon, guanyador del concurs de dibuix per al cartell del Cerdà de l'Any

L'Institut d'Estudis Ceretans ha tornat a introduir novetats a la fase final de la designació del guanyador amb l'objectiu d'assegurar l'equilibri territorial i la representativitat de tots els pobles de la vall. Així, a partir d'aquest any el vot popular comptarà el 50% en la decisió final, tant com la tria d'un jurat. La mesura vol evitar que, com ha passat en els últims anys, les associacions amb més membres o dels municipis més grans s'acabi imposant perquè el nombre de vots obtinguts és més alt.

El nou sistema ja es posarà en pràctica en les pròximes setmanes en el procés de designació del Cerdà de l'Any del 2018. En aquest sentit, l'Institut d'Estudis Ceretans ha activat l'última fase per a la tria del guardó amb la publicació dels noms que hi opten. De moment són 28 persones o entitats que, el 14 de març, quedaran reduïdes a tres. Serà llavors quan els veïns i ajuntaments podran emetre el vot per establir el guanyador en la tria popular.

En paral·lel al procés per triar el nou Cerdà de l'Any, l'Institut d'Estudis Ceretans ha posat en marxa el projecte per popularitzar el guardó entre les noves generacions amb un concurs de dibuix per a totes les escoles de la vall, d'un i altre costat de la frontera. Així, al concurs, que ha servit per triar el cartell per a la festa d'aquest any, hi han participat 515 nens i nenes d'una vintena de centres escolars.

El guanyador ha estat Robin Couasnon, un nen de deu anys de l'escola de Dorres, a l'Alta Cerdanya. El guanyador ha rebut un premi valorat en 100 euros. El seu dibuix, d'un Tren Groc, servirà per il·lustrar el cartell de la cerimònia que es farà el 28 d'abril a Estavar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook