L'Associació de Dones de Cerdanya per a la recollida de cabells per als pacients de càncer que necessiten perruca a causa de les sessions de quimioteràpia.

La cooperació amb les dues entitats ha nascut d'un cas particular en el qual una noia de Puigcerdà ha complert una promesa de deixar-se una cabellera llarga per poder donar-la. Belén Otero va fer la promesa en el moment en què van diagnosticar la malaltia al seu pare. Dos anys després, una vegada curat el pare, la puigcerdanesa ha complert la promesa amb l'ajuda de l'Associació de Dones, que ha contactat amb una perruquera, Sandra Noemí Aldaroso, que li ha tallat la cabellera de franc per donar-la a Mechones Solidarios per a la posterior confecció d'una perruca que es destinarà a un pacient de càncer amb pocs recursos econòmics. La trena que li ha tallat fa uns 50 centímetres. En el procés també s'hi va involucrat el fotògraf local Emili Giménez.

Des de l'Associació de Dones han fet una crida a la població per donar continuïtat a la iniciativa: «Volem encoratjar a tothom a seguir aquest exemple i fer més donacions de cabells, perquè és un gest molt enriquidor per a un mateix i per donar suport als afectats per aquesta malaltia que malauradament cada dia està més estesa», segons ha emfatitzat la presidenta de l'entitat, Nati Balada. En nom de l'entitat, Balada ha lloat l'actuació de tots els que han pres part en el projecte: «A tots ells els volem agrair que hagin col·laborat voluntàriament en aquest bonic acte... Aquestes són les històries que ens fan pensar que la vida és bella i que les persones que vivim aquí som capaces de fer coses pels altres sense esperar res a canvi».