L'esquí nòrdic sospira perquè el canvi de temps anunciat per als pròxims dies arribi, que torni el fred i la neu i que es puguin recuperar gruixos de neu. Si fos així, es podria oferir un bon tram final d'una temporada que es va iniciar amb grans precipitacions de manera molt general al començament de temporada.

Els responsables de les estacions han passat les darreres quatre setmanes en una lluita contra l'anticicló, que a migdia fa pujar la temperatura per sobre dels 15 graus. S'han mantingut recorreguts oberts, malgrat tot. Al contrari que les estacions d'esquí alpí que durant la nit aprofiten la baixada de temperatures per fabricar neu, a les de fons cada dia que passa amb l'anticicló damunt el Pirineu el gruix de neu és menor. Tant és així que si bé en àrees d'ombra i a dins dels boscos la neu és encara abundant, a les cotes baixes les pistes presenten zones sense neu.

Amb tot, els gestors de les estacions treballen de matinada per acumular neu allà on no n'hi ha amb l'objectiu d'assegurar els circuits.

Aquest últim cap de setmana les estacions de la Cerdanya i l'Alt Urgell de Lles, Arànser, Guils i Sant Joan de l'Erm i Tuixén-la Vansa han ofert encara itineraris marcats per a esquí nòrdic d'uns 20 quilòmetres, que ara ja en són 15, a més dels circuits per a raquetes de neu i els serveis turístics de lloguer i restauració.

La Mancomunitat de Municipis per la Promoció de l'Esquí Nòrdic, que gestiona la marca Tot Nòrdic, ha apuntat a l'esperança perquè l'anunciat canvi de temps pugui aportar noves nevades. La temporada d'esquí al Pirineu, tant la de fons com la d'alpí, està resultant molt contrastada, amb una nevada generosa molt matinera a final de mes d'octubre i anticiclons dominants fins llavors amb una nevada intermèdia a final del mes de gener.