L'Ajuntament de Puigcerdà ha donat un un impuls al projecte de construcció del centre cívic esportiu adjacent a la pista de gel amb l'objectiu que es pugui començar a aixecar al més aviat possible. L'actuació arrossega un retard de dos anys, ja que el consistori tenia previst que s'iniciés durant el primer semestre del 2017 i així ho va reflectir en els pressupostos.

Després d'adjudicar la primera fase de les obres, que comporten la construcció de la planta baixa, i preveure per als pròxims dies els concursos públics per a la segona i tercera, el consistori s'ha fixat un termini d'entre un i dos mesos perquè s'iniciïn les obres. Les tres primeres fases del projecte suposen una inversió del voltant 1.150.000 euros que aporten el consistori i el Club Poliesportiu. Tota l'obra tindrà un cost final previst del voltant dels quatre milions d'euros.

Les primeres fases de l'actuació inclouen el moviment de terres, la creació dels fonaments i la construcció de l'estructura de la planta baixa, on s'ha de fer un nou gimnàs. Aquesta és la prioritat de l'equip de govern perquè l'actual gimnàs de la zona poliesportiva és l'equipament que ha quedat més desfasat. En aquesta planta baixa també s'hi han de fer dos carrils de gel per a cúrling per alliberar horaris de la pista de gel, que està saturada d'activitats. La intenció de l'Ajuntament és que el gimnàs i els carrils de cúrling es puguin estrenar un cop acabades les tres primeres fases, de manera que es pugui usar el nou edifici mentre s'acaba de fer la resta.

La previsió de l'equip de govern és que aquesta part de les obres estiguin fetes durant l'any que ve. Posteriorment, a la primera planta s'habilitarà un espai polivalent que funcionarà com a centre cívic, equipament que encara no té Puigcerdà a diferència dels seus nuclis agregats com ara Age o Vilallobent.

L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha argumentat que és «un dels grans projectes de Puigcerdà; un sol edifici soluciona diferents mancances: a la planta baixa se situen els equipaments esportius que al poliesportiu estan més desfasats i a la primera planta, un espai multifuncional que pugui funcionar com a espai polivalent, que a Puigcerdà li falta per poder fer activitats a cobert».

Nova sala d'actes públics

La sala polivalent serà d'uns 600 metres quadrats i tindrà una platea retràctil i una caixa escènica de 150 metres quadrats. Aquest espai ha de fer servir perquè l'Ajuntament no hagi de llogar tants dies el Casino Ceretà per organitzar-hi activitats ni utilitzar tant la sala de convencions del Museu Cerdà.