L'Ajuntament de Puigcerdà encara espera que el departament d'Educació prengui una decisió sobre el projecte de construcció de l'edifici de l'escola Llums del Nord, que suma més de deu anys en mòduls prefabricats. Amb la voluntat d'afegir arguments perquè la decisió final sigui construir l'edifici, possibilitat que amb la baixada de natalitat dels últims anys no està assegurada, el consistori ha plantejat al departament l'opció de vincular l'edifici a altres serveis educatius i, així, justificar més la construcció.

Si bé la creació de l'escola es va impulsar sota la promesa que dels mòduls prefabricats es passaria a un edifici nou, la posterior baixada de la natalitat i la consegüent eliminació de línies escolars n'ha fet replantejar el projecte. Portaveus del departament han afirmat que ara «la construcció no és prevista» i han explicat que en tot cas la decisió definitiva es prendrà els pròxims mesos. Enmig del debat, l'Ajuntament ha transmès al departament la necessitat de la vila i la comarca de disposar de més instal·lacions per a altres serveis relacionats amb l'educació, com ara aules que faltaran per als alumnes d'ESO, l'Escola Oficial d'Idiomes, que també ocupa aules a l'institut Pere Borrell, o per al Centre de Recursos Pedagògics.

El plantejament de l'Ajuntament parteix de la idea d'optimitzar els equipaments públics. D'aquesta manera, el nou edifici permetria a l'escola abandonar els mòduls prefabricats i, alhora, crear un nou entorn dedicat a l'ensenyament. L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha remarcat que l'Ajuntament ja ha fet la seva part cedint i urbanitzant els ter-renys on s'hauria de fer.