12 de març de 2019
12.03.2019
Regió7

Piñeira no cedeix i queden suspeses les llicències d'oci nocturn al centre de Puigcerdà

La moratòria de deu anys expira avui i les discoteques i bars musicals fan les maletes o tanquen

11.03.2019 | 23:21

De res han servit les reunions a l'ajuntament ni les campanyes de recollida de signatures. L'equip de govern s'ha mantingut ferm pel que fa a l'aprovació de fa deu anys per part del consistori i avui, 12 de març, entra en vigor la suspensió de llicències de bars musicals al centre de la vila. Amb aquesta mesura, establerta amb una modificació del Pla Urbanístic l'any 2009 per l'anterior govern municipal, el centre de la vila consagra definitivament les nits del cap de setmana al descans dels veïns, segons residents i turistes.

Entre els quatre locals d'oci nocturn afectats -Avalanche, Diablos, Trànsit i No ho sé- hi ha diverses sortides. Alguns valoren tancar, altres marxar al polígon industrial, que és el que defensa el consistori, i altres continuar amb una nova llicència de bar. El gerent de la discoteca-pub Trànsit, Igor Roig, s'acomiada, «agraït», dels clients que en els últims quatre anys han passat pel local. Aquest cap de setmana ha estat l'últim que ha pogut obrir amb la seva pertinent llicència, per la qual cosa es planteja reconvertir una part del seu establiment en bar i adaptar-se a les noves condicions. Roig considera que amb la decisió del consistori es «mata» el centre d'un poble que viu del turisme. Amb tot, entén les queixes dels veïns, però assegura que els sorolls es produeixen a l'exterior i, per tant, creu que la solució passa per incrementar encara més la vigilància a la zona durant la nit.

Per la seva banda, l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha apuntat que les alternatives passen per traslladar el negoci als polígons industrials o adaptar-se a una nova activitat per a la qual es pugui obtenir una nova llicència.

L'activació de la suspensió també ha afectat el local de moda de concerts, l'Avalanche, que els últims anys ha programat més de 400 actuacions en directe. De moment, el local funcionarà com a bar. La moratòria que es va incloure a la modificació del POUM del 2009 sota el govern de Joan Planella expira avui i afecta bars musicals, pubs, discoteques, locals recreatius i locals de concurrència pública on s'exerceix la prostitució. En aquest cas, la normativa estableix que han d'estar allunyats d'equipaments per a menors d'edat com ara escoles.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook