La Cerdanya dona per bo el Pla Director Urbanístic de l'Aeròdrom de la Cerdanya i, si no surt cap detall incorporable durant el termini d'exposició pública, les tres administracions locals implicades no hi presentaran al·legacions. Els ajuntaments de Fontanals i Das i el Consell Comarcal han pactat el redactat amb la Generalitat i han blindat la protecció paisatgística a l'entorn de l'equipament i han limitat l'ús a les actuals activitats esportives.

La nova redacció del pla, que la Comissió d'Urbanisme ha d'aprovar inicialment demà i després obrir-lo a l'exposició pública general, estableix un nou grau de protecció per als terrenys que envolten l'aeròdrom perquè no s'hi pugui construir. En aquest sentit, de les més de 40 hectàrees que envolten el recinte que fins ara no estaven protegides, ara n'hi haurà 23 que gaudiran de la figura urbanística 95-B, que iguala els prats del voltant de les pistes amb les zones naturals de la ribera del Segre com a sòl de protecció ecològic i paisatgístic. Aquesta figura també s'aplicarà en una zona al límit d'una pista al costat de Soriguerola per tal que no es pugui allargar. Així, el nou Pla Director també garanteix que les pistes no es podran ampliar i que no es faran tres heliports com es plantejava sinó que s'arreglarà l'actual. Igualment, dels 27 hangars en superfície previstos s'ha passat a un de sol soterrat per als aparells de vol a vela. Quant a l'alberg previst d'inici, el nou text limita la nova construcció a un petit local baix de 250 metres quadrats annex a l'edifici del restaurant que servirà com a sala polivalent per als usuaris. El nou ordenament també establirà que caldrà fer un manteniment de les instal·lacions i regular, per exemple, l'ús d'una depuradora que ara no s'utilitza i que qualsevol actuació requerirà la llicència dels ajuntaments sobre la base del Pla d'Ordenació Urbana Municipal de la Cerdanya.

L'alcalde de Fontanals, Ramon Chia, ha argumentat que la Generalitat «ha assumit totes les nostres peticions i ara presentar al·legacions aniría en contra d'un projecte que hem fet conjuntament». L'alcalde ha remarcat que «tot el debat que hi ha hagut ha estat perquè van intentar fer les coses des d'allà baix, i això no pot ser, s'ha de pujar aquí, mirar i parlar amb la gent d'aquí». Un cop aprovat el pla, s'obrirà l'exposició pública i, després, els ajuntaments encara hi podran aportar detalls durant un mes.