El nou text del Pla Director redueix la superfície qualificada com a sistema aeroportuari, que passa de les 43,6 hectàrees de l'anterior document a les 25 del pla aprovat avui.

Igualment, el sostre edificable total dins del recinte també passa dels 25.326 metres quadrats que es preveien als 6.976, si se sumen tant les construccions actuals com les futures: 250 metres quadrats nous a la zona d'activitats complementàries, en lloc dels 13.000 previstos i 2.900 metres quadrats de nous hangars, el quals hauran de ser destinats majoritàriament a aparells de vol sense motor en contraposició dels 9.000 que preveia la primera redacció. En aquest sentit, el text suprimeix l'ús residencial complementari i també l'escola de vol que preveia l'anterior document.

El nou pla que ara quedarà obert a exposició pública preveu 37 hectàrees més que queden fora del recinte de l'aeròdrom i es qualifiquen de zona de protecció del paisatge, on no es permetrà cap edificació i se'n garantirà l'ús públic. A partir de l'aprovació d'ahir, s'obrirà el període d'informació pública perquè la ciutadania hi pugui interposar al·legacions. L'aprovació inclou la derogació de l'antic pla director.

Sense al·legacions

Aquesta setmana, l'alcalde de Fontanals, Ramon Chia, ja va avançar que, vist el text que la Generalitat havia presentat als ajuntaments i al Consell Comarcal, les institucions del territori no presentarien al·legacions. En aquest sentit, els ajuntaments de Fontanals i Das i el Consell Comarcal han treballat junts amb Urbanisme per consensuar l'actual text i, per tant, tan sols demanaran, com a màxim, alguna millora puntual que pugui sorgir de la ciutadania.