El dolor i la indignació per l'accident que diumenge va costar la vida a un ciclista de Puigcerdà, ha empès els aficionats al ciclisme del Pirineu a dir 'prou' en una jornada d'homenatge i protesta que amb tota probabilitat se celebrarà aquest pròxim cap de setmana.

Les primeres converses entre els responsables els clubs d'aficionats de Puigcerdà, Bellver, Andorra, la Seu d'Urgell i també del Berguedà han plantejat l'organització d'una marxa lenta que sortirà diumenge al matí de Puigcerdà fins el pont de Sant Martí, lloc on es va produir l'atropellament mortal de diumenge. Els grups d'Andorra i la Seu pedelaran molt probablement fins el mateix lloc des dels seus punts d'origen o concentrats prèviament a la Seu per confluir en un acte que inclourà la col·locació d'una placa en record a Ricardo Picazo, el ciclista atropellat, i la lectura d'un manifesta de rebuig de la sinistralitat que pateix el sector ciclista a les carreteres. L'hora de sortida de la marxa lenta serà a dos quarts d'onze del matí de Puigcerdà i a les deu a la Seu d'Urgell, segons els primeres hipòtesis dels organitzadors. Mentre duri l'acció, que recorrerà una distància d'uns 25 quilòmetres entre la capital cerdana i Martinet, el grup ciclista farà alentir el trànsit de vehicles sota la supervisió dels Mossos d'Esquadra.

Els organitzadors calculen que el grup que sortirà de Puigcerdà assolirà fàcilment el centenar de ciclistes i que el grup que aplegarà els corredors alt urgellencs i andorrans se situarà al voltant dels 150. La previsió inicial és que l'acte es faci a dos quarts de dotze al pont sobre el Segre on es va produir l'accident i que tingui una durada d'uns quinze minuts.

A la Cerdanya, l'Alt Urgell i Andorra hi ha una gran afició al ciclisme de carretera, la qual cosa omple de corredors les seves vies especialment els caps de setmana, quan han de compartir la xarxa amb un turisme que triplica el número d'habitants al territori. En la sensació general entre els aficionats als pedals al Pirineu hi ha una indignació especial vers els conductors d'Andorra que agafen grans velocitats en sortir del Principat provocant històricament accidents greus. Entre els clubs que han anunciat la presència hi ha els de Bellver, Puigcerdà, Outdoor Cerdanya, Tupedala, Sedis, Agrupació Ciclista d'Andorra i Triatló Serradells.

Comiat a Ricardo Picazo

La comunitat ciclista de la Cerdanya es va sumar aquest dimarts al matí a la família i amics al funeral en memòria del veí de Puigcerdà de 49 anys mort diumenge al migdia quan tornava amb un company d'una matinal de ciclisme en carretera. L'església parroquial de Sant Domènec va viure moments de tristesa per la sobtada mort de Ricardo Picazo. En el seu comiat també hi van ser presents ciclistes de les comarques veïnes i d'Andorra, entre els quals el comentari unànime era la perillositat de les carreteres especialment els caps de setmana. En el funeral, que va omplir Sant Domènec, la família va estar acompanyada d'amics i companys de feina.