La Seu d'Urgell ha celebrat una jornada educativa sobre l'ecologia amb els nens i nenes de les escoles. Un total de 163 alumnes de cicle superior de primària, de 5è i 6è curs, de les escoles Albert Vives, Pau Claris, La Valira, Castell-Ciutat i el col·legi La Salle, han celebrat el Dia Mundial de l'Arbre a l'Horta del Valira.

La jornada, celebrada divendres passat, es va inicicar amb una plantada de sis arbres, entres els quals quatre pollancres i dues freixeres, a la zona de l'Horta del Valira de la capital alt-urgellenca. Aquests exemplars van ser regats de manera simbòlica, amb la lectura del poema L'arbre, de Màrius Torres, per part dels alumnes de cada centre educatiu. Els alumnes també van penjar a cada arbre una etiqueta on ha quedat registrat el nom de l'escola, així com el nom botànic i el nom en català de l'espècie plantada.

Aquesta plantada d'arbres també ha volgut ser un acte didàctic adreçat als nens i nenes perquè coneguin la missió dels arbres i de la vegetació en general del territori, segons ha remarcat l'Ajuntament. Els alumnes participants en la jornada van continuar la matinal prenent part en un itinerari mediambiental i de descoberta dels sentits amb monitors del Servei de Parcs i Jardins i de Medi Ambient de l'Ajuntament. Els estudiants van participar, entre altres accions, en una reproducció d'una planta per esqueixos i van conèixer la flora del parc i les caixes-niu i menjadores que hi ha instal·lades en aquesta zona de la ciutat.