Els estudiants de Puigcerdà disposen d'una nova eina pedagògica per a la millora, aquesta vegada, els seus coneixements en idiomes. L'Ajuntament, l'institut Pere Borrell i el departament d'Ense-nyament de la Generalitat han signat un conveni que, amb l'objectiu de facilitar l'aprenentatge de llengües estrangeres entre els alumnes de l'institut, ha permès incorporar al centre una professora de reforç que té com a llengües maternes tant l'anglès com el francès.

El nou reforç es farà a través d'una auxiliar de conversa canadenca que s'ha posat a disposició dels alumnes d'ESO, batxillerat i cicles formatius de l'institut. Aquests joves fan, en petits grups, sessions de pràctiques de conversa en anglès, de les quals s'ofereixen 23 hores a la setmana. Segons ha explicat l'Ajuntament, la nova auxiliar de conversa també dedica dues hores setmanals a activitats de conversa en francès per als estudiants del Batxibac i del cicle formatiu de cures auxiliars d'infermeria i atenció sociosanitària. Aquest nou programa de suport als alumnes cerdans, que es va iniciar el mes de febrer i s'allargarà fins a final de curs, té un cost de 3.500 euros que aporta íntegrament l'Ajuntament de Puigcerdà.

Segons han remarcat els responsables del projecte, el seu objectiu és «millorar el nivell de conversa i de comprensió en anglès i francès de l'alumnat, així com afavorir l'intercanvi cultural a través del contacte directe amb una persona nadiua».

L'institut Pere Borrell de Puigcerdà és l'únic públic de la comarca. Des de fa uns cursos ofereix la doble titulació de batxillerat català i francès per accedir als dos sistemes universitaris.