Un terratrèmol amb epicentre a Ribera d'Urgellet (Alt Urgell) s'ha fet notar aquest dimecres a la tarda a diferents punts del Principat amb una magnitud que l'Institut Geogràfic Nacional xifra en 4,5 graus i l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, en 4,2 graus.

El sisme ha tingut lloc un minut abans de 2/4 de 6 i ha estat seguit per nombroses rèpliques de menor intensitat. Protecció Civil ha posat en prealerta el pla SISMICAT, tot i que no es té constància de danys materials. Bombers de la Generalitat també informa que no ha hagut d'actuar en cap incident arran del terratrèmol.

Si es confirma la dada dels 4,5 graus que li atribueix l'Institut Geogràfic, es tractaria del terratrèmol més potent que s'ha detectat a Catalunya en aquest segle. A l'Alt Urgell és on més s'ha notat, però les vibracions també han arribat a ser perceptibles a més de 150 quilòmetres de distància, per exemple a Barcelona, l'Hospitalet i Barbastre (Osca).

El telèfon d'emergències 112 ha rebut 42 trucades -la meitat des de l'Àrea Metropolitana de Barcelona- i l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya ICGC ha rebut més de 300 enquestes de percepció del sisme.