Nova activitat formativa i cultural entre diversos agents educatius de la Seu d'Urgell i la seva comarca. Els alumnes de l'Escola d'Adults i dels instituts Joan Brudieu i La Valira de la capital alturgellenca han celebrat aquesta setmana la Festa de la Francofonia, que organitza l'Escola Oficial d'Idiomes de la Seu, amb l'objectiu de continuar fomenant l'aprenentatge de llengües estrangeres tant entre la població jove com entre l'adulta.

Durant la jornada, els estudiants de francès de totes les edats han participat conjuntament en un joc de pistes en francès en el qual calia resoldre enigmes situats en diferents monuments i indrets de la ciutat. D'aquesta manera, els participants han tingut un nova percepció dels racons més emblemàtics de la Seu a través de la llengua francesa.

Segons han explicat els organitzadors de l'activitat, el seu objectiu ha estat «que els alumnes de francès de la Seu de diferents edats es trobessin i practiquessin aquest idioma de manera lúdica i divertida». En aquest sentit, l'activitat forma part del programa d'aquest curs del Pla Educatiu d'Entorn de la Seu d'Urgell.

La jornada de la Francofonia és coneguda a la Seu d'Urgell gràcies a la seva vinculació amb Andorra. L'estat veí forma part de l'organització internacional de la Francofonia com a país proper a la cultura francesa i francoparlant.